Orez Arborio 1000g - Vivio
Orezul Arborio este o varietate italiană de orez, care reprezintă componenta principală a risotto-ului. Italia este cel mai mare producător european de orez. Anual, se recoltează o cantitate de 1,5 milioane de tone, deși aceasta reprezintă doar 1% din ceea ce recoltează fermierii din India. Avantajul orezului italian pentru această importare este faptul că întregul proces de creștere, recoltare și procesare se supune standardelor europene stricte. Cu orezul importat, de exemplu, nu știm ce substanțe chimice au fost utilizate în timpul cultivării. Cel mai faimos fel de mâncare italian cu orez Arborio este risotto, un preparat caracteristic pentru nordul Italiei. Orezul Arborio poate fi, de asemenea, un ingredient în deserturi dulci pe bază de lapte sau băuturi din orez. De asemenea, puteți adăuga legume. Orezul Arborio, după gătire, este puțin lipicios (datorită amilopectinei), umed, fiind perfect pentru prepararea de risotto, deserturi și, mai ales, cel mai bun orez pentru risotto.